Fysio Kasanen-logo
Etusivu Palvelut Hinnasto Yhteystiedot Ajanvaraus

Palvelut

Asiakas hieronnassa

Fysio Kasanen tarjoaa seuraavia palveluita:

Fysioterapia

Fysioterapia perustuu terveyden, liikkumisen ja toimintakyvyn edellytysten tuntemiseen ja parhaaseen saatavilla olevaan tietoon. Fysioterapian menetelmiä ovat toimintakykyä ja terveyttä edistävä ohjaus ja neuvonta, manuaalinen terapia, terapeuttinen harjoittelu, fysikaalinen terapia sekä apuvälineet. Fysioterapia on osa yksityistä ja julkista sosiaali-, terveys- ja kuntoutuspalvelujärjestelmää.

Fysioterapiassa arvioidaan asiakkaan terveyttä, liikkumista, toimintakykyä ja toimintarajoitteita hänen toimintaympäristössään. Fysioterapia keskittyy esimerkiksi kivun vähentämiseen, suorituskyvyn parantamiseen tai takaisinpalauttamiseen ja liikkumiskyvyn edistämiseen, tavoitteena asiakkaan elämänlaadun parantaminen. Osa fysioterapiaa ovat asiakkaan historian kartoittaminen yhdistettynä nykytilan tutkimiseen ja ymmärtämiseen. Haastattelun kautta saatujen esitietojen ja tehtyjen testien perusteella tehdään fysioterapiadiagnoosi, jonka pohjalta yhdessä asiakkaan kanssa luodaan hoito-ohjelma. Fysioterapiassa pyritään myös ennaltaehkäisevään ohjaukseen, jonka tavoitteena on vammojen ja kiputilojen välttäminen ja niiden uusiutumisen estäminen.

Fysioterapiaan voit tulla lääkärin lähetteellä tai ilman.

Klassinen hieronta

Laajasti tulkittuna hieronta on käsillä tehtävää lihashuoltoa. Hieronnalla pyritään parantamaan pehmytkudosvaurioita sekä vähentämään lihaskipua ja -kireyttä. Hieronnan avulla pyritään myös nopeuttamaan palautumista sekä parantamaan urheilusuorituksia. Saat helpotusta muun muassa jännityspäänsärkyyn, tuki- ja liikuntaelinten ongelmiin ja lihasjäykkyyksistä johtuvaan kipuun esimerkiksi niska-hartiaseudulla tai jalkojen alueella. Hieronnalla pyritään rentouttamaan ja luomaan yleistä hyvän olon tunnetta. Hierontaan yhdistetään toisinaan kylmä- ja lämpöhoitoja.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronta perustuu klassiseen hierontaan ja se sopii niin nuorille, ikääntyneille kuin työikäisillekin sekä tietysti aktiivisesti urheileville ja liikkuville. Urheiluhieronnassa pyritään klassisen hieronnan tavoin muun muassa lisäämään aineenvaihduntaa sekä vähentämään että poistamaan pehmytkudosten jäykkyyksiä ja kiputiloja. Urheiluhierontaa toteutettaessa huomioidaan erityisesti myös kuntoilijan tai aktiiviurheilijan sen hetkinen harjoittelukausi ja valitaan tilanteen ja tavoitteiden mukaisesti sopivimmat hieronta- ja hoitotekniikat. Tämän takia urheiluhieronta on erinomainen, ja joskus erittäin tarpeellinenkin osa, kuntoilijan tai aktiiviurhelijan lihashuoltoa.

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta on vanha intialainen hoitomuoto, joka lievittää arkielämän stressiä ja tepsii särkeviin sekä jäykkiin niskahartiaseudun lihaksiin. Se on yksinkertaista ja rauhoittavaa hierontaa, jonka otteina käytetään sekä rauhallisia että nopeatempoisia liikkeitä.

Hieronnassa käsitellään, asiakkaan ollessa tuetussa istuma-asennossa, niska-hartiaseutu, käsivarret, pään alue, kasvot sekä korvalehdet. Tämä rentouttava, virkistävä sekä ajatukset kirkastuttava hoitomuoto ei vaadi erityisjärjestelyitä eikä siinä käytetä öljyä ja sopii siksi tehtäväksi vaikka kesken työpäivän. Sopii myös erinomaisesti hemmotteluhoidoksi.

Kuivakuppaus

Kuivakuppaus on vanha kiinalainen hoitomuoto, jota hyödynnetään monien vaivojen hoidossa. Esimerkiksi niska-hartiaseudun ja selän kireyksiä voidaan helpottaa kuivakuppauksella. Kuivakuppaushoito on eräänlainen yhdistelmä sidekudoshierontaa, kuppausta sekä lymfahierontaa. Kuivakuppaus toteutetaan tavallisemmin joko kumisia tai silikonisia kuppeja käyttäen, mutta hoito on mahdollista myös toteuttaa lasikuppeja käyttäen. Kuivakuppauksessa kuppia painamalla luodaan kupin ja ihon väliin alipaine, jonka seurauksena ihon alle, missä kuppi sijaitsee, kertyy runsaasti mm. verta. Kuivakuppauksessa ihoon ei tehdä haavoja eli se on veretöntä ja kivutonta. Käsittely aiheuttaa ihoon väliaikaista punotusta ja joskus mustelmia ja verenpurkaumia, jotka häviävät noin parin päivän/viikon kuluessa.

Koska jo 15 min kestävä kuivakuppaus voi vastata tunnin hierontaa imunestekierron tehostumista ajatellen, on hoidon jälkeen tärkeää juoda runsaasti vettä, jotta tehostunut aineenvaihdunta pääsee toimimaan. Tärkeää on myös rentoutua ja välttää rasittavaa liikuntaa ja kovaa saunomista.

Kuivakuppausta voidaan käyttää seuraavien vaivojen hoidossa:

Kuivakuppauksen hoidon esteenä:

Kinesioteippaus

Kinesioteippauksen on kehittänyt japanilainen Kenzo Kazen 1970 -luvulla ja esimerkiksi perinteiseen urheiluteippaukseen verrattuna käytetään vähemmän teippiä. Kinesioteippi on myös melkein joustamattomaan urheiluteippiin verrattuna hyvin elastista, n.30-40 % venyvää. Teippi on 100 % puuvillaa ja se ei sisällä lääke- tai muita aineita. Teipin akryylipohjainen liima harvoin myös ärsyttää ihoa. Kinesioteippi on myös hyvin hengittävää eli sitä voidaan ihosta, hoidettavasta kohdasta ja teippilaadusta riippuen käyttää 3-5 päivästä aina pariin viikkoon asti. Kinesioteippi on myös suihkun- ja saunankestävä.

Kinesioteippauksen vaikutuksia:

Yrityksille

Yrityksille tarjoan yrityksen tiloissa tapahtuvaa hieronta- ja liikuntapalveluita. Soita tai laita sähköpostia ja kysy tarjous!